Избрани Новини

Започва националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо“

Ще се подпомагат хора, чиято пенсия надвишава с малко 348 лева

На днешния голям християнски празник – Благовещение, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, за четвърта поред година откриха  националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.
Заедно с лицата на инициативата – Анелия, Деси Бакърдиева, Криско, Тити Папазов и Тончо Токмакчиев, както и партньорите от Българския червен кръст, Националния осигурителен институт, Български пощи, Българската агенция за безопасност на храните и доброволчески организации даде се старт на кампанията в Социалната кухня на институцията, която работи от 17 декември м.г. и всеки делничен ден осигурява топъл обяд на над 700 души.
Двете кампании по ествествен начин се обединиха, за да може повече социално слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник.
В предните три издания на кампанията успяха да съберат над 1 500 000 лева, с които подкрепиха 75 000 пенсионери под формата на ваучери от по 20 лв. и хиляди други с хранителни пакети. Надяват се, че и тази година ще имат възможността да зарадват нашите майки и бащи, баби и дядовци, които няма да получат надбавка от правителството за Великден.
Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.
Средства отново ще се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст.
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Всеки може да изпрати и SMS на номер 1255, на стойност 1 лев, освободен от ДДС или да дари на онлайн платформата за дарения на Българския червен кръст - www.redcross.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)