Избрани Новини

Йорданка Стойчева е "Жена на годината на Благоевград" - 2019!

Тя е директор на Българския червен кръст - Благоевград

Йорданка Стойчева, директор на Обастния съвет на БЧК - Благоевград, е новата носителка на титлата „Жена на годината на Благоевград” за 2019 година. Името й бе обявено на церемонията по награждаването тази вечер в концертната зала на Радио Благоевград.

Тя получи почетната статуетка, много цветя и подаръци. Лично председателят на БЧК акад. Христо Григоров присъстваше на церемонията, като поздрави присъстващите с празника Благовещение, новата "Жена на годината" Йорданка Стойчева с титлата и й подари старинен гоблен с извезано Благовещение.

Конкурсът се организира всяка година на Благовещение от Женското благотворително дружество „Македония“, чийто председател е зам.министърът на здравеопазването Светлана Йорданова. Основен спонсор на „Жена на годината на Благоевград“ е зам.председателят на НФСБ Борис Ячев, който тази година не можа да присъства на церемонията. Но зам.министър Светлана Йорданова, както всяка друга година, беше на тържество и поздрави със сърдечни думи всички присъстващи. За своята неуморна работа през годините по конкурса тя получи също подарък-изненада - прекрасна кошница с цветя. Дамите - жените на различните години, също получиха букети с красиви разноцветни лалета.
Ето имената и на останалите номинирани дами:
Вили Костова – творец;
Добринка Ефтимова – общественичка, доброволец в Православния център към Неврокопската Света митрополия;
Йорданка Пармакова - преподавател;
Кирилка Симеонова – общественичка, творец;
Любима Бучинска – журналист;
Надежда Димитрова Червенкова – дизайнер;
Снежана Захариева – секретар на МакедонскиЯ научен институт;
д-р Снежана Хаджиева - специалист по кардиология;
Теодора Кокарешкова - дългогодишна общественичка, активистка в туристическо дружество.

За всички номинирани дами бяха приготвени букети с цветя и подаръци, както и много ласкави и сърдечни думи за тяхната всеотдайна общественополезна дейност. Имаше много прегръдки, радостни сълзи и вълнение.

Всички присъстващи на тържеството получиха подарък от акад.Григоров - книгата за неговия дядо Ичко войвода. Гергана Павлевичина, директор на "Орифлейм", зарадва номинираните дами с подаръци, а присъстващите в залата - с томбола за продуктите на козметичната фирма.

Радостно и вълнуващо тържество!

Честито на всички!
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов