Избрани Новини

Гоце Делчев ще се включи в инициативата "Часът на Земята”

Изключете осветлението на дома си днес от 20.30 до 21.30 часа

Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята” ще се състои днес във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч. Темата на кампанията е същото като миналогодишното - "Свържи се с природата", а неин фокус е опазването на биоразнообразието.
По време на „Часът на Земята” хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.
„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България - през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.
Община Гоце Делчев и тази година ще се присъедини към инициативата "Часът на Земята", като във времето от 20.30 до 21.30 часа ще угасне осветлението на знакови сгради в централната част на града.
Призовават се жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, днес от 20.30 до 21.30 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)