Избрани Новини

Състезание по информационни технологии се проведе в Осмо училище

Участваха 78 ученици от първи до четвърти клас от Благоевградско

Първото иновативно училище в община Благоевград - Осмо СУ "Арсени Костенцев" бе домакин на областно състезание по информационни технологии "IT- Чудесен свят". 78 ученици от първи до четвърти клас на 17 училища от Благоевградска област показаха знания и умения за работа с компютърните програми Paint, MS Word, MS PowerPoint, Movie Maker. Те създадоха свои проекти по любими приказки от Братя Грим. За първи път бе обособена категория "Програмист" за ученици от 3 клас, които  изучават новия учебния предмет компютърно моделиране, въведен от МОН през настоящата учебна година. Те сътвориха анимирани истории и интерактивни игри в Scratch. Спонсорите на състезанието – Община Благоевград и известни компютърни фирми бяха осигурили награди не само за отличилите се със своите проекти ученици, но и за всички участници.

В свободното време извън състезателния тур учениците участваха в постер-сесия на тема "Чудният свят на приказките", детско парти и многобройни забавления, подготвени от техните връстници от Осмо СУ.

Председател на журито бе доц. Д-р Николай Цанков, преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски", а членове – г-жа Людмила Цикловска, старши експерт в РУО-Благоевград и д-р Радослава Топалска, преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски".

Организаторите на проявата - Осмо СУ, Община Благоевград, РУО на МОН-Благоевград, превърнаха състезанието в истински празник за ученици, учители, родители и гости. През изминалите десет години то се утвърди като форум, предоставящ възможност за творческа изява на учениците от първи до четвърти клас в областта на информационните технологии, като същевременно се развиват ключови компетентности като общуване на роден език и дигитална компетентност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)