Избрани Новини

Български полицаи и магистрати с награда "Джовани Фалконе“

Зам.министър Балабанов: Когато всички институции работят в екип, успехът е неминуем

33-ма полицейски служители, прокурори, съдии и следователи за поредна година бяха отличени с наградата „Джовани Фалконе“ за постижения в борбата с трафика и разпространението на наркотици. Инициативата е на Общинския съвет за наркотични вещества в Благоевград и е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. С дейността си те дават пример за добросъвестно изпълнение на служебните задължения, а превенцията на престъпността с наркотични вещества е сред приоритетите в ежедневната им работа.
"Искам да ви поздравя от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и да изкажа неговата огромна благодарност към ръководството на Община Благоевград и към посланика на Италия Н.пр. Стефано Балди за инициативата, която се провежда за 10-ти път", заяви в приветствието си зам.министър Балабанов. Той изрази убеденост, че когато всички институции работят заедно в екип, успехът е неминуем. Заместник-министърът, заедно с комисар Явор Колев – н-к отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, присъстваха на официалната церемония  по награждаването на отличените магистрати и полицаи в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.  Той отбеляза, че делото на магистрата и неговият пример отдавна са надхвърлили границите на Италия и България и са станали своеобразен символ за тези, които се борят против корупцията, разпространението на наркотици и въобще против престъпността във всичките ѝ сфери.
Наградите на номинираните връчи италианският посланик Стефано Балди в присъствието на Ерик Леонмарк – генерален секретар на европейските градове срещу наркотиците. По думите му международното сътрудничество в борбата срещу тероризма и разпространението на наркотичните вещества е изключително важно. Н.пр. Стефано Балди изказа специална благодарност на зам.министър Стефан Балабанов, тъй като присъствието му на събитието е знак за това колко важно всъщност е то. „Това събитие за нас всеки път е начин да си припомним за делото и заслугите на Джовани Фалконе, който е един пример за нас. В този ден чрез него си припомняме и че борбата, която водим срещу престъпността, не е единична – тя е обща, тя ни обединява. Затова е много важно и международното сътрудничество, което осъществяваме в борбата срещу тероризма и разпространението на наркотичните вещества“, заяви още посланикът на Италия у нас.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)