Избрани Новини

Колата - на тротоара, пешеходецът - на платното!

Почти всеки ден има пострадал пешеходец

Колата - на тротоара, пешеходецът - на платното! Мила родна картинка! Така е в Благоевград. Подозирам, че така е в цялата страна. Защото, за съжаление, много от нас нямат необходимата култура на поведение и смятат, че те са единствените на света и с тях трябва да се съобразява целият свят.

И ето - пешеходецът лавира между колите на платното с риск да бъде прегазен или убит. Собственикът на кола /с гараж при това!/ я държи на тротоара - сакън някой негов колега-водач да не я закачи и повреди!

Да не говорим за това колко шофьори паркират на тротоара извън "синята зона" /че тя е платена, а и защо да не спестим някое и друго левче!/ точно на тротоара с извинението, че той само за час-два ще  отскочи до банката/магазина/кафето и т.н. - т.е. за час-два какво ще му стане на тротоара?

На тротоара - нищо. Но на пешеходеца, който не може да мине през тротоара, а е принуден да слезе на платното, може да му коства животът.

Кое е по-важното - леката кола или животът на един човек? Да не забравяме, че всички сме родени като пешеходци, колите идват чак когато натрупаме годинки и ни домързи да отидем до бакалията пеш. Тогава се сещаме за колата и ставаме шофьори. А през това време "прекрасната" ни лека кола стои на тротоара и мълком гледа нашето бездушие към себеподобните ни...



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)