Гласуваха Програмата за развитие на туризма в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Гласуваха Програмата за развитие на туризма в Банско

29 март 2019, 08:14 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Ще създадат нови туристически атракции и културни маршрути

На своя редовна сесия, Общинският съвет гласува Програмата за развитие на туризма в Община Банско и прие отчет за предходната 2018 година в сектора. Основните цели на Програмата са създаване на нови туристически атракции и културни маршрути, стимулиране и промотиране на алтернативни форми на зимния туризъм, базирани на културно-историческото наследство и уникалните природни дадености на общината. Предвидено е и участие на община Банско в инициативната група на съседни общини за изработване на Програма за изграждане на регионален клъстър „Туризъм”. Приоритетна на Програмата е създаване на секция в сайта на Общината в подкрепа на бизнеса; организиране на приемна с общински служители и бизнеса; обединяване действията на 23-те общини от клъстъра в сферата на туризма.
Общинарите подкрепиха финансово и Начално училище „Паисий Хилендарски“, което тази година, през месец май, навършва 90 години от създаването си. Финансова подкрепа ще бъде оказана и на спортистите от таекуон-до клуб „ Хоук- Банско" , които ще участват на европейското първенство в Римини, Италия.
По време на заседанието бе обсъдена и още една допълнена точка, която касае финансова помощ за отпускане на средства за лечение на дългогодишния треньор по биатлон и заместник-председател на ски клуб „Банско" Георги Джолев. Треньорът по биатлон се нуждае от спешна операция на черния дроб в Турция. Съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 3 000 лева от бюджета в помощ на Георги Джолев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета