Втора премиера на спектакъла "Портретът на Дориан Грей” - blagoevgrad.utre.bg

Втора премиера на спектакъла "Портретът на Дориан Грей”

29 март 2019, 10:20 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

  Спектакълът е от 19 часа днес

 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Премиерното заглавие се превърна в топ събитие

Днес от 19:00ч., в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград е втората премиерна вечер за грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей”.      
Премиерното заглавие по романа на Оскар Уайлд категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона. Веднага след първата премиерна дата към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си от спектакъла – запомняща се премиера, вълнуващ и разтърсващ спектакъл, огромна работа, без компромис.
Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост? Заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си?
Блестящата игра на Севар Иванов доказа правилния избор през месец октомври, когато той пребори над 70 кандидата в кастинг за ролята, а неговият партньор Калин Врачански, в ролята на Лорд Хенри, за пореден път плени сърцата на публиката.   
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл - амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.
Новото представление е категорична заявка от страна на театъра за това какво предстои в най-голямата културна институция на Югозапада.
Билетите за 29 март се изчерпват изключително бързо, а в началото на месец април на екипа предстои гастрол в София в Националния дворец на културата – Театър „Азарян”.  
Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета