Избрани Новини

Представиха стипендиите "Фулбрайт“ за учебната 2020-2021 г.

Крайният срок за кандидатстване е 25 април 2019 г.

Информационна среща за представяне на стипендиите по програма „ Фулбрайт“ към Българо-американската комисия за образователен обмен се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Срещата бе открита от заместник-ректора на университета проф. д-р Георги Апостолов.

Възможностите за обучение, изследователска и преподавателска дейност в Съединените американски щати по програма "Фулбрайт" представи координаторът за български стипендианти Мария Костова.
Тя запозна преподавателите, студентите и докторантите с видовете стипендии, които комисията предоставя, с изискванията за участие в конкурсите, както и със сроковете за кандидатстване.

На срещата присъстваха още Анджела Родел – изпълнителен директор на Българо-американската комисия за образователен обмен и Рада Кънева – програмен координатор за стипендиите от САЩ.

Срещата бе организирана от отдел „Международни образователни програми и сътрудничество“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Комисия „Фулбрайт“ Fulbright Bulgaria предоставя стипендии на български студенти (след бакалавърска степен), университетски преподаватели, учени, представители на неправителствени организации и професионалисти за обучение в магистърски и докторски програми, изследователска и преподавателска дейност и квалификация в САЩ. Стипендиантите се номинират след конкурс, който се обявява официално за всяка академична година. Крайният срок за кандидатстване за стипендии „Фулбрайт“ през учебната 2020-2021 г. е 25 април 2019 г.

Информация и формуляри за кандидатстване ще откриете на адрес: www.fulbright.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов