Д-р Камбитов: Възлагаме проект за цялостно озеленяване на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Камбитов: Възлагаме проект за цялостно озеленяване на Благоевград

29 март 2019, 18:03 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Навсякъде в града се поставя и цветна украса

В момента Община Благоевград възлага проект за цялостно озеленяване, което обхваща ключовите точки в града. Сред тях са терени около улици, междублокови пространства и изграждане на зелени пояси. Това заяви на редовното заседание на Общински съвет кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
„Знаете, че средствата за озеленяване и поддържане на зелената система за 2019 година са завишени в пъти, в сравнение с минали години. Средствата за измиване на улици също са значително повече. В момента се изпълнява проект по Трансгранично-сътрудничество за изграждане на 5 сондажни кладенеца за напояване на зелените площи. Навсякъде в града поставяме и цветна украса“, каза кметът Камбитов.
Той подчерта, че проблемът със замърсяването на въздуха в Благоевград е осезаем през зимните месеци, когато хората се отопляват на твърдо гориво и добави, че в момента стойностите на фините прахови частици са в норма.
По време на заседанието беше прието и предложение, касаещо изпълнение на мерките, заложени в „Програма за управление на отпадъците на Община Благоевград 2015-2020г.“ Бе гласувано и предложение за изпълнение на мерките, заложени в Програмата за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици, полициклични ароматни въглероди на територията на Община Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета