Петрич се включва в "Часът на Земята" - blagoevgrad.utre.bg

Петрич се включва в "Часът на Земята"

30 март 2019, 13:22 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    bg.wikipedia.org

Сдружение "Млад планинар" организира среднощна разходка

Под мотото "Свържи се със Земята" тази събота от 20.30 часа Петрич ще изгаси осветлението на централния градски площад, паметника "Загинали за Родината" и градинката около него, фонтана пред сградата на Община Петрич, паметника на Антон Попов и прилежащата градинка, градинката в кв."Дълбошница", водната каскада на входния булевард, градинката пред ж.п. гарата.

Оставането за час на тъмно е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата и призив за по-устойчиво бъдеще.

"Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета. Тази година в инициативата на територията на община Петрич се включва и Сдружение "Млад планинар", което ще организира нощна разходка в планина Беласица като символ на грижите за дивата природа в нашите планини. По този начин ще се привлече вниманието на хората към горите, въздуха и чистата вода, за да бъдат възможно най- добре защитени. Нощната разходка ще бъде по маршрута "Алея на здравето" с начало 20:30 ч. Всеки, който иска да се присъедини към нощното приключение, може да се включи, носейки фенерче. Сборният пункт е на градския площад в 20:15 ч. днес, събота.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета