Избрани Новини

Петрич се включва в "Часът на Земята"

Сдружение "Млад планинар" организира среднощна разходка

Под мотото "Свържи се със Земята" тази събота от 20.30 часа Петрич ще изгаси осветлението на централния градски площад, паметника "Загинали за Родината" и градинката около него, фонтана пред сградата на Община Петрич, паметника на Антон Попов и прилежащата градинка, градинката в кв."Дълбошница", водната каскада на входния булевард, градинката пред ж.п. гарата.

Оставането за час на тъмно е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата и призив за по-устойчиво бъдеще.

"Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета. Тази година в инициативата на територията на община Петрич се включва и Сдружение "Млад планинар", което ще организира нощна разходка в планина Беласица като символ на грижите за дивата природа в нашите планини. По този начин ще се привлече вниманието на хората към горите, въздуха и чистата вода, за да бъдат възможно най- добре защитени. Нощната разходка ще бъде по маршрута "Алея на здравето" с начало 20:30 ч. Всеки, който иска да се присъедини към нощното приключение, може да се включи, носейки фенерче. Сборният пункт е на градския площад в 20:15 ч. днес, събота.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов