Конкурсът "Звезди в Радиото” ще се проведе днес и утре - blagoevgrad.utre.bg

Конкурсът "Звезди в Радиото” ще се проведе днес и утре

30 март 2019, 09:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР Благоевград

Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика, информират от Радио Благоевград.
Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св.св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието в Благоевград.
В конкурса,  който ще се проведе днес и утре в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, могат да участват само индивидуални  изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас включително.
Всеки кандидат представя 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 8 минути. За областите класическа и популярна музика е препоръчително едното произведение да е от български автор.
Всеки участник сам осигурява своя съпровод /корепетитор или сингбек/. Записаният съпровод задължително трябва да е на CD носител (компактдиск) във формат АУДИО CD. Други формати не се приемат!
Жури ще оценява участниците по следните критерии:
1. Интониране и ритмичност.
2. Степен на трудност.
3. Артистичност и въздействие.
Всички участници получават грамота за участие.
Класираните  на първо, второ и трето място изпълнители в трите раздела получават дипломи и награди.
Наградата за първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" е песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград. Класираният на първо място в раздел "Инструменталисти" получава  професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.
Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта и в ефира на Радио Благоевград и на сайта на НХГ „Св.св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета