Избрани Новини

Председател на РИК - Кюстендил е Красимир Петров от ПП ГЕРБ

РИК трябва да започне да действа от 6 април

Областният управител Виктор Янев проведе консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия - Кюстендил. На тях присъстваха всички парламентарно представени политически партии. Съгласно решението на Централната избирателна комисия в консултациите могат да участват, освен парламентарно представени партии и коалиции, също партии и коалиции, представени в Европейския парламент.
Броят на членовете на РИК - Кюстендил е 15, включително председател, двама зам.председатели и секретар. Той се определя от броя на мандатите за народни представители за конкретния избирателен район.
„Консултациите минаха ползотворно. Бяха представени предложения от всички политически партии и коалиции и накрая се стигна до консенсус“, обобщи Виктор Янев. Областният управител посочи, че за председател на РИК - Кюстендил е избран да бъде Красимир Петров от ПП ГЕРБ, а за секретар - Симеонка Манова от Коалиция „БСП за България“. Избрани са двама зам.председатели – Александра Колева е от ДПС, а Илиян Хаджийски е от коалиция „Обединени патриоти“.
Виктор Янев поясни, че РИК трябва да започне да действа от 6 април 2019 г., като предложения за състава й се правят най-късно до 31 март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов