Избрани Новини

Пътна полиция: Бъдете толерантни и дисциплинирани на пътя!

Апелът към водачите е във връзка с откриването на мотосезона

От днес стартира мотосезонът, по-интензивното движение на мотоциклетисти и мотопедисти по пътищата е осезаемо. Те са уязвими участници в движението по пътищата. Ето защо полицията напомня на водачите на останалите превозни средства да шофират с повишено внимание към тях.

През 2018 г. у нас при тежки пътнотранспортни произшествия с участието на мотоциклетисти и мотопедисти са загинали 55 участника в движението и са ранени 643. Загиналите водачи на двуколесни моторни превозни средства са 47, а ранените – 555. Сравнено с 2017 г. загиналите водачи на мотоциклети и мотопеди са били с 4 по-малко (51 за 2017 г.), а ранените с 46 (601 за 2017 г.) Най-голям брой пътнотранспортни произшествия със загинали водачи на двуколесни ППС има регистрирани на територията ОДМВР-Пловдив – 9, ОДМВР-Варна – 6 и СДВР – 4, а  най-много ранени - на територията на ОДМВР-Пловдив – 84, СДВР - 71 и ОДМВР-Варна – 65.

Пътна полиция призовава водачите и на двуколесните, и на останалите пътни превозни средства да проявяват повече толерантност и дисциплина на пътя.

Препоръки към водачите на мотопеди и мотоциклети може да видите тук.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)