Избрани Новини

Седем деца с церебрална парализа се спуснаха по пистите на Банско

Те караха с адаптирана ски екипировка

Седем деца с детска церебрална парализа се спуснаха вчера по пистите на Банско. Те караха с адаптирана ски екипировка Sitski. Малчуганите бяха придружени от специално обучените за тази цел инструктори от ски училище Юлен Мартин Карачоров, Боби Рахов и Кирил Чернев и Бояна Коцева от сдружение Parakids.
"В началото не вярвах, че моето дете може да се качи на седалков лифт и докато го чакам долу, да го гледам как кара ски. Това ми откри един друг свят - сега знаем, че има много възможности за децата на България, дори тези които са в неравностойно положение", каза Илия, баща на Катето.
Parakids обръща внимание на децата, а не на техните проблеми. Българчета с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло работят с Даниела и Бояна, които искат да направят спортът и заниманията на открито достъпни за всички деца. Целта е една – животът на всяко дете, физическото му състояние, самочувствието и духът да бъде подобрен със средствата на спорта и адаптираните упражнения, насочени конкретно към нуждите и проблемите на детето.
"Искаме нашето партньорство с Юлен да се превърне в една устойчива традиция, за да може повече деца в нужда да имат достъп до планината и да се наслаждават на зимните спортове", каза за banskoski.com Бояна Коцева, която е съосновател на Паракидс.
Юлен АД подкрепя Паракидс в благородното им начинание и предоставя обучен за тази цел персонал.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)