Разложка гимназия отбеляза 50-годишен юбилей - blagoevgrad.utre.bg

Разложка гимназия отбеляза 50-годишен юбилей

31 март 2019, 13:47 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

Откриха училищен музей

РПГ „Никола Стойчев“ отбеляза 50 години от създаването си с богата програма.

Празникът започна рано сутринта в сградата на училището, където бяха посрещнати бивши директори, учители и служители на гимназията. Директорът на училището Васка Пенева отправи поздрав към всички присъстващи и тържествено откри училищния музей, направен с много старание, прецизност и креативност от учителите на РПГ „Никола Стойчев“.
След което учители и ученици се включиха в празничното шествие за поднасяне на цветя на централния градски площад, където жителите и гостите на Разлог могат да разгледат специална изложба, проследяваща историята на училището.
Бе организирана и кръгла маса под мотото „Среща на поколенията“.
Кулминацията на празника бе тържественият концерт, в препълнения салон на НЧ „15 септември 1903-1909 г.“, град Разлог. Гостите на събитието се насладиха на богата програма, композирана в четири части и представяща палитра от поетични, музикални, спортни и танцови изяви. В изпълненията взеха участие учениците от всички класове на гимназията.
Празникът на училището уважиха: кметът на Община Разлог- инж. Красимир Герчев, инж. Венцислав Гърменов - зам.-кмет по социалните дейности, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС-Разлог, г-н Ивайло Златанов - началник на РУО- Благоевград, г-жа Нина Кисова – началник Отдел „ОКМДС“, директори на училища, учители.
Инж. Красимир Герчев поздрави учителите и учениците, като им пожела да бъдат здрави, а стремежът към нови постижения и успехи да бъде ежедневие за тях. - „Уважаеми учители продължавайте да предавате своята любов към науката, към моралните и духовни ценности на вашите ученици. Уверен съм в доброто бъдеще на възпитаниците на Разложката професионална гимназия и вярвам в тяхната успешна реализация!“ – каза още кметът на Община Разлог.
В поздравителното си слово г-жа Пенева изказа своята почит и преклонение пред най-знаменателните моменти от училищната летопис и благодари за оказаната всестранна подкрепа от отговорните институции, както и за самоотвержените усилия на директорите, учителите, служителите, на всички родители и възпитаници на РПГ, допринесли с делата си за утвърждаването на неговия авторитет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета