Избрани Новини

В Симитли представят книгата "И земен, и небесен“

Тя е за актьора Николай Кимчев

Книгата „И земен, и небесен“ за Николай Кимчев ще бъде представена днес, в Международния ден на хумора и шегата в Симитли, в салона на читалището „Св.Климент Охридски“ от 17:30 часа, информират от общината.
„И земен, и небесен“ разкрива различни моменти от житейския път на големия актьор. Принос за изданието имат семейството и многобройните приятели на Кимчев. Книгата съдържа много спомени за него - на режисьора Бойко Богданов, на драматурга Елена Илиева, на актьорите Николай Вълканов, Веселин Калановски, Красимира Демирева, Петър Върбанов, Красимир Воскресенски и други, на писателите Христо Ганов, Красимира Кацарска, Борислав Владиков и други, на семейството му - съпругата Антоанета, сина Станислав, на приятели като Христо Кротев и много други, които са се докоснали до личността на Николай Кимчев.
Книгата съдържа и много интервюта със самия Кимчев, които са правили различни журналисти.
Николай Янев Кимчев е роден в Симитли, кв.Ораново, през 1952 г. След завършване на театралното си образование постъпва на работа в ДТ “Никола Вапцаров” - Благоевград и на негова сцена преминава целият му живот като актьор и на два пъти като негов директор. В дългогодишната история на ДТ “Никола Вапцаров” Николай Кимчев се нарежда до неговите най-добри и обичани актьори. Играе десетки роли от българската, руската, европейската и античната драматургия. Николай Кимчев доказа себе като изключителен актьор във филми и в различни празнични събития от регионален и национален мащаб. На 3 февруари 2018 година Николай Кимчев почина. Въпреки това той остана жив в сърцата на многобройните си почитатели.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов