Калина Стоименова от Благоевград е големият победител в състезанието MultiTalent Quest 2019 - blagoevgrad.utre.bg

Калина Стоименова от Благоевград е големият победител в състезанието MultiTalent Quest 2019

01 април 2019, 19:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АУБ

Тя бе избрана между 64 единадесетокласници от България, Македония и Албания

Калина Стоименова от Благоевград е големият победител в третото издание на международното състезание на Американския университет в България MultiTalent Quest 2019. Тя бе избрана измежду 64 талантливи единадесетокласници от България, Македония и Албания. Второ място взе Цветина Георгиева от Монтана, а бронза спечели Вилиан Попов от Горна Оряховица. Тримата бяха отличени и в отделните категории. Калина Симеонова взе първо място и в категорията „Дебати“, Вилиан Попов - второ в категорията „Изкуства“, а Цветина Георгиева стана първа и в категорията „Спорт“.

Състезанието AUBG MultiTalent Quest 2019, което се проведе между 29 и 31 март на кампуса на АУБ в Благоевград, тества знанията и уменията на учениците в редица дисциплини: математика, английски език, дебати, екипна работа, спорт или изкуства и социална ангажираност. 

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и служители. Конкурсът се разглежда като възможност за изграждане на самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета