Избрани Новини

С концерт ще започне "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Концертът започва в 10.00 часа на 6 април

С музикален концерт и много изненади поставяме началото на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Концертът започва в 10.00 часа на 6 април, на площад „Македония“. Прекрасните и талантливи изпълнители от „Престо“ ще зарадват благоевградчани с рок, много настроение и енергия. В 10.30 часа ще бъде официалното откриване на кампанията, когато ще бъде даден и старт на почистването.
Еко Партнърс, Община Благоевград и магазин Mr.Bricolage подсигуряват материали за голямото почистване, за да улеснят работата на доброволците. Ще има разположени пет шатри из целия град, където ще се раздават чували и ръкавици. В кв.„Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв.„Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв.„Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв.„Освобождение“ и кв.„Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали. Събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Kампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)