Започва китарният конкурс в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Започва китарният конкурс в Кюстендил

02 април 2019, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

Музикалният форум ще стартира на 3 април в 16.30 ч.

Публикувана е програмата на Международния конкурс за класическа китара “Акад.Марин Големинов” - Кюстендил 2019. Конкурсът ще се проведе в периода 3-6 април т.г. в читалище „Братство 1869” -  Кюстендил.
Той се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961” - Кюстендил и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
В рамките на конкурсните дни са предвидени майсторски класове на Дарко Багески от Македония, презентация на ръчно изработени музикални инструменти от Славко Мърдаля, Сърбия, представяне на нови учебници по китара от китариста и преподавател Огнян Вълев, рецитали на гостите от страната и чужбина Вук Драгичевич, Сърбия, Фабио Барбагало, Италия, Виктор Илич, Сърбия, Елена Хорошавина и Амалия Мартемянова, Украйна, Квартет „Софийски виртуози”, България, Нели Андреева и Николай Пеев, България и много други.
Музикалният форум ще стартира на 3 април в 16.30 ч. с откриването на изложба-картини на Галина Милева от София в новоизградения парк пред читалището, а от 17.00 ч. е традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градския духов оркестър, мажоретни състави от  Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса.
Официалното откриване на конкурса ще бъде от 18:00 ч. в залата на Общинския театър - Кюстендил. В програмата са включени изпълнения на Огнян Вълев, Гоце Делчев, Младежкия китарен оркестър „София”, квартет „Сезони”, Фламенко трио - София и Формация „Фолк-Арт”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета