Избрани Новини

Предадоха на съд участник в телефонни измами

Пострадали са две жени

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ю.Д. за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.
На 13.05.2015 г. обвиняемият Д. отишъл пред къщата на Р.М. в Симитли, като се представил за куриер, изпратен от близък на жената, на когото тя следвало да предаде пари. Преди това, чрез телефонно обаждане, тя била въведена в заблуждение, че братовчедът й „Паскал от Варна“ тъкмо се прибрал от Испания и в момента е в Благоевград. Било й заявено, че той спешно се нуждае от заем в размер на 6700 лева, за да заплати на митнически органи освобождаване на багаж, с обещание по-късно парите да й бъдат върнати.
Пред входната врата на дома на пострадалата обвиняемият Д. се обърнал към нея с думите: „Лельо Радке, ти ли си? Аз съм куриерът на Паскал и идвам за парите“. Без да подозира, че станала жертва на измама, жената му предала завити в тензухен парцал и залепени с прозрачно тиксо 3000 лева, с които разполагала. Ю.Д. ги взел и напуснал местопроизшествието.
На следващия ден по сходен начин била въведена в заблуждение друга жена – Б.П. На нея било заявено, че племенникът й Д. изпратил колет с ценни и скъпи лекарства, но тъй като тя закъсняла да го получи, следвало да заплати сумата от 9000 лева, които впоследствие Д. щял да й върне. Предаването на парите на „изпратения от племенника й куриер“ станало в района на паркинг на изхода на гр.Кресна. На въведената в заблуждение жена била причинена имотна вреда в размер на 6300 лева.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Ю.Д. да продължи в съда.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)