Община Благоевград подарява пейки - blagoevgrad.utre.bg

Община Благоевград подарява пейки

04 април 2019, 13:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Наградите връчват на14 април в 16.00 часа

Те са за най-добре изчистени терени в кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Най-активните участници в инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще получат подарък пейка, която могат да поставят около мястото, където живеят. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“, „по време на“ и „след“ почистването на https://www.facebook.com/events/471194166751503/?event_time_id=471194170084836. Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания, ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията – 14 април в 16.00 часа на площад „Македония“. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.
Начало на инициативата ще бъде дадено на 6 април в 10.30 часа на площад „Македония“. Чистенето ще продължи на 7, 13 и 14 април. Снимков материал може да се прилага в продължение на цялата кампания.
Община Благоевград апелира гражданите да се  погрижат за прилежащите им части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си и др.
На 5 април пред сградата на ДП " Горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по-красиви, приятни и здравословни места.  
Еко Партнърс, Mr.Bricolage и Община Благоевград подсигуряват материали за голямото почистване. За целта ще има разположени пет шатри в централната градска част и кварталите в града. За кварталите „Еленово“ и „Ален мак“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв.„Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв.„Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв.„Освобождение“ и кв.„Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.
Събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.
Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета