Избрани Новини

С концерт децата на Микрево отбелязаха общинския празник

На 6 април е Празникът на Община Струмяни

Пъстър концерт под надслов „Децата на Европа – еднакви в различието си“, представиха децата от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ - с.Микрево по повод отбелязването на Празника на община Струмяни.

Концертът е част от празничните събития, посветени на Празника на общината, който ще се отбележи тържествено на 6-ти април от 18:00 ч. на площад „7-ми април“ в Струмяни. Детският спектакъл е също част от инициативи по повод отбелязването на Международния ден на ромите  8-ми април.

Децата демонстрираха своите различни таланти – пяха, танцуваха и представиха различни ритуали и обичаи под аплодисментите на публиката. Зарадваха всички присъстващи с много настроение и приятни емоции, представяйки една невероятна феерия от ритми, звук, светлина и феерия от цветове. Представители от Общинска администрация Струмяни поднесоха на децата подаръци и награди от името на кмета на община Струмяни Емил Илиев. В поздравителен адрес той пожела на всички деца да бъдат живи и здрави, да бъдат упорити и трудолюбиви, да вярват в себе си и да следват мечтите си.
Празничните събития, посветени на Празника на община Струмяни продължават.

На 6-ти април от 16:00 ч. на площад „7-ми април“ в с.Струмяни е  откриването на фотоизложба под надслов „Красотата на община Струмяни“. На изложбата ще бъдат представени фотографии на деца, в които те са запечатили най-емблематичните моменти и забележителности от общината.
Официалната церемония по повод Празника на община Струмяни и празничният концерт ще започне в 18:00 ч. с участието на деца от ДГ „Патиланци“ и СУ „Св.Паисий Хилендарски“ - с.Микрево, самодейни състави от читалищата в с.Микрево, с.Струмяни, с.Илинденци, с.Никудин и с.Игралище, танцов ансамбъл „Малешевци“, оркестър „Роял бенд“ със солист Кинче Вълчева, гост-изпълнители Радостина Паньова, Димана Боянова и Михаела Филева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов