Избрани Новини

Кампанията "Научи се да караш ски" в Банско завърши

22 деца от цяла България караха безплатно ски

22 деца от цяла България караха между 31-ви март и 4ти април абсолютно безплатно ски в Банско. Това е финалният лагер на победителите от всички региони в рамките на инициативата "Научи се да караш ски". В 11-ото издание на най-социално насочения проект на БФСки и ММС участваха общо 2253 деца от Банско, Самоков, Смолян, Чепеларе, Берковица, Плевен, Благоевград (с.Места, с.Гърмен, с.Горно Краище), София-град, София-област( гр.Долна баня, с.Говедарци, Самоков), Кюстендил и Пловдив. В Троян тази година за първи път имаше и ски бягане.

Малките скиори имаха възможност да се спуснат по легендарната писта "Томба", на която са проведени 8 световни купи в ските и сноуборда и получиха тук своите медали и купи, които са спечелили през сезона. Освен това децата гледаха супергигантския слалом от държавното първенство по ски, а след това екипът на ски-училище Юлен ги зарадва с много предметни награди и подаръци от спонсорите от телекома А1.

Обучението на учениците cе проведе от професионални ски инструктори и до момента в рамките на инициативата са се обучили над 32 000 деца, като успоредно с това в тях са възпитани уважение и любов към планината и природата и тяхното опазване. Статистиката сочи, че над 60% от участниците в програмата продължават да практикуват зимните спортове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)