Избрани Новини

Откриха реконструираното читалище в Белица

Истински празник бе за беличани

В съответствие с изпълнението на проект CB006.1.21.191 “Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и опазване на материалното и нематериалното културно наследство в Белица и Македонска Каменица”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПА България - Бивша югославска република Македония , Договор за субсидия № РД-02-29-272 / 19.09.2017 с водещ партньор Културно-информационен център „Романса“, Македонска Каменица и проектен партньор Читалище „Георги Тодоров 1885“, в Белица се състоя тържествено откриване на реконструираната сграда на читалище „Георги Тодоров - 1885".
Събитието се проведе в сградата на Народно читалище „Георги Тодоров - 1885”. При официалното откриване на реконструираната сграда на читалището присъстваха много граждани на Белица и общината. Лентата прерязаха зам.кметът на Община Белица Сабит Гагъм, председателят на настоятелството на читалището Гергана Кокарешкова, секретарят на читалището Мая Падарева и Гоце Ангелов от Община Македонска Каменица.
Официалното откриване на дългоочаквания ремонт на втория дом за населението на Община Белица - читалище „Георги Тодоров 1885“ , се превърна в истински празник. Поздрав от името на кмета на община Белица към всички присъстващи отправи зам.кметът на община Белица, Сабит Гагъм. Гоце Ангелов - ръководител на проекта от страна на партньорската организация КИЦ „Романса“ и Мая Падарева - секретар на читалището и координатор на проекта, накратко представиха постигнатите резултати от съвместния проект на строителните дейности, извършени в рамките на проекта, както и за други спомагателни дейности.
Изпълнението на всички предвидени по проекта дейности осигуриха запазването на културното наследство за бъдещите поколения,  необходимата база на единствените културни институции в региона на Белица и Македонска Каменица, давайки предпоставка за организирането на все повече и качествени културни събития в района.
Официалното откриване на реконструираната сграда на читалището завърши с песни, представени от женската фолклорна група към НЧ “Георги Тодоров 1885“ и кръшни хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов