Избрани Новини

В 6 часа и 19 мин. започна астрономическата зима

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 6° и 11°

Днес в 6 часа и 19 мин. започна астрономическата зима. През нощта ще бъде предимно облачно, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Само на отделни места ще превали слабо. Ще духа юг-югозападен вятър и минималните температури ще са високи, преобладаващите ще бъдат между 6° и 11°. След временното разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд от запад тя отново ще започне да се увеличава.

След обяд ще започнат и валежи, първоначално в Западна България, а през нощта срещу понеделник и в Източна. По-значителни количества се очакват в югозападните райони. Ще продължи да духа юг-югозападен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен и ще бъде значително по-топло от обичайното. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в отделни райони и по-високи. По-ниски до 9-10° ще останат само в крайните западни райони на Дунавската равнина, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня и с мъгла.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще бъде облачно, главно след обяд с валеж от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но през нощта срещу понеделник границата между дъжда и снега ще започне да се понижава. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)