Избрани Новини

Разлог бе домакин на работна среща по проект “Agrolabs”

Клъстери за иновации в агропродуктите насърчават производителите

Община Разлог бе домакин на четвърта работна среща по проект „Клъстери за иновации в агропродуктите“ с акроним “Agrolabs”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и национално съфинансиране чрез Програмата за транснационално сътрудничество „Балкани - Средиземно море 2014-2020“.
Кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев коментира важността на проекта и подчерта голямата отговорност за обединяване и създаване на клъстер на селскостопански производители и преработватели от Благоевградска област.
По време на работната среща всеки партньор сподели напредъка, който има в изпълнение на дейностите и готовността за създаване на клъстер. Това е и целта на проекта – чрез създаване на клъстери, да се насърчи производството и разпространението на иновативни агрохранителни продукти в Гърция, Кипър, България и Албания, като се подпомагат малки и средни предприятия и производителите в своите проекти за развитие и създаване на нови пазари за своите продукти.

Проектът „Клъстери за иновации в агропродуктите” обединява осем партньора от четири страни – Гърция, Кипър, България и Албания и е насочен към регионите от Централна Македония в Гърция (Иматея), Кипър (Lemesos), България (Благоевград-Разлог) и Албания (Fier).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)