Избрани Новини

Писателката Евгения Йорданова гостува на малки забавачи

Те споделиха с нея своите детски мечти

Обичаната и уважавана благоевградска писателка Евгения Йорданова гостува на малките забавачи от Детска градина №10 в Благоевград. Децата, заедно със своята учителка Елена Милушева и директорката г-жа Влахова, я посрещнаха с радост и нетърпение.

Срещата премина - както при всички срещи на Евгения, независимо дали е с деца или възрастни - непринудено, интересно и сърдечно. Писателката им разказа за себе си, за своята работа като директор в Дома за сираци в Благоевград, за книгите, които пише, за своя род.

Децата споделиха своите мечти - най-вече кой какъв иска да стане, като порасне. Трима искат да станат лекари, трима - учители, останалите - полицаи и пожарникари. Но има и едно момиченце, което иска да стане писателка - като Евгения. Така че тя вече си има последовател!

Писателката ги запита дали помагат на родителите си, на баба и дядо. Децата растат отговорни и с грижа не само за себе си, защото всичките заявиха, че събота и неделя ходят да помагат на бабите и дядовците си. А на въпроса на Евгения ще се включат ли в пролетното почистване на Благоевград, те в хор съобщиха, че ще заведат родителите си заедно да помогнат градът ни да стане по-чист и по-красив. Защото, както важно отбелязаха децата, те и сега помагат на мама и татко в почистването на къщата и двора и знаят как се прави.

Една сърдечна среща, донесла много емоции и радост на децата и Евгения Йорданова, която получи много детски прегръдки и целувки и подарък - цвете. За спомен от вълнуващата среща.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов