Избрани Новини

С голям концерт Струмяни отбеляза своя празник

Присъстваха гости от европейски страни

На открита сцена на площада в с.Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ "Патиланци" и СУ "Св. Паисий Хилендарски" - с.Микрево, самодейни състави от читалищата в с.Микрево, с.Струмяни, с.Илинденци, с.Никудин и с.Игралище и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с.Микрево. За поредна година празникът събра десетки жители, гости, приятели, съмишленици, хора, които милеят за родното място, които обичат красивата община и които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света.

Кметът на община Струмяни Емил Илиев приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни. В своето слово той сподели: „За мен като кмет има особено значение фактът, че вече седма поредна година сме заедно – заедно в емоцията и настроението на този празник, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашата община. Дългият път, който изминахме, дава своите резултати и свидетелство за това са реализираните проекти и предстоящите нови, свързани с изграждане на социални центрове за лица с психични разстройства - с.Каменица, социален център в Нова Махала - с.Микрево, Информационен център - с.Микрево, няколко инфраструктурни проекти, свързани с обновяване и подобряване на уличната и канализационната мрежа на територията на общината, основен ремонт на Детска градина „Патиланци“, нова инфраструктура по коритото на река Цапаревска. Накрая да не забравим, че предстоящото откриване на КПП - КЛЕПАЛО е още една голяма стъпка към развитието на общината и ще разкрие много възможности за населението.
Създаването на новия облик на общината ни изправя и пред нови предизвикателства - да се грижим заедно за новите придобивки, да им се наслаждаваме, но и да ги опазим, за да можем да живеем в една истински европейска община. Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община.
Искрено вярвам, че с общи усилия можем да превърнем община Струмяни в още по-просперираща и по-красива, отколкото е в момента, имаме големи мечти - за благоустрояване и за по-добър живот. Продължаваме с всички сили да се борим и да развиваме нашата община!
Честит празник, скъпи съграждани!
Бъдете живи и здрави! Бъдете благословени и никога не спирайте да вярвате в себе си и да следвате мечтите си! И още от този ден трябва да се вижда къде мечтите ни и действителността се пресичат …. някъде преди следващия 7-ми април.“

Емил Илиев отправи специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания, които бяха получени по повод празника на община Струмяни.

Сред официалните гости на празника, които също отправиха своите поздравления към община Струмяни и нейните жители бяха Ан-Мари Мускат Фенех Адами - кмет на община Нашар, Малта, Джовани Рувольов – кмет на община Калтанието - Италия, Василиос Летциос - община Агия, Гърция, Ванеса Дзеладини - община Нове Место - Словения, Илина Якова – управител на асоциация „ЮНИ - ПАРТНЕРС“ и др.

Празничният концерт продължи с участието на гост-изпълнителите Радостина Паньова, Димана Боянова и Михаела Филева.
Празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше в с.Струмяни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов