Избрани Новини

ТЕЦ "Бобов дол" спря планово до понеделник

Спирането е заради текущи ремонти

ТЕЦ "Бобов дол" ще бъде включен в работен режим в понеделник сутрин, каза изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов, цитиран от БНР. Сегашното спиране е планово, за разлика от предишното – през март, когато причина бе ниската цена на елекроенергията на борсовия пазар. 

Спирането от петък вечерта до понеделник сутрин е планово заради текущи ремонти и дейности по подържането на мощностите. Дежурните екипи са на работните си места. Няма пуснати в отпуск работници и специалисти, каза изпълнителният директор инж. Христов: 

"Централата е спряна планово. В понеделник сутринта централата пак ще работи. Ще пуснем блока и ремонт – има си абсолютно всичко, всичко. Те могат всеки момент да ни поискат да активираме студения резерв. Ние сме длъжни да го подсигурим".

Спиранията по никакъв начин не нарушават ритъма и баланса в работата на централата. Малко повече от две денонощия престой не се оказват на загуба: 

"Значи, всичко зависи от цената. Първо, от цената. Второ, от нуждите на централата. На централата трябва да се прави поддръжка. Имаме си ремонтни програми. Ние като правим такова нещо, винаги си правим сметката, дали ни е изгодно или не ни е изгодно".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов