Избрани Новини

Президентът на КНСБ Пламен Димитров с лекция в ЮЗУ

Участваат зам.министри на образованието и на социалната политика

Президентът на КНСБ Пламен Димитров ще проведе поредната лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 пред студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград.

Лекцията ще се проведе от 10:00 ч. в зала 114 на Учебен корпус № 1. В събитието ще се включат заместник-министърът на образованието и науката д-р Петър Николов и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Целта на лекцията е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови. В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда. Това са част от темите, които ще бъдат обсъдени на лекцията.

Участници в MASTRCLASS WORK 4.0 ще бъдат студенти, преподаватели, представители на синдикални и работодателски организации, неправителствени организации и граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов