Банско и ски курортът в Швейцария Вербие подписаха споразумение за партньорство - blagoevgrad.utre.bg

Банско и ски курортът в Швейцария Вербие подписаха споразумение за партньорство

09 април 2019, 12:07 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    banskoski.com

Двата града са отличени като най-добри ски дестинации в своите държави

Ключово споразумение за партньорство беше подписано между най-добрия ски курорт в Швейцария Вербие и най-добрия ски курорт в България Банско. И двата града са отличени като най-добри ски дестинации в своите държави от Световните награди за ски 2018 (World Ski Awards).
По време на ски сезон 2019-2020 любителите на зимните спортове, които притежават сезонни карти за един от двата курорта, ще имат уникалната възможност да карат три дни ски или сноуборд абсолютно безплатно в другия курорт.
Тези, които притежават сезонна ски карта за Банско и правят директна резервация с партньорски хотели на Téléverbier SA, ще имат право на три безплатни дни ски по снежните склонове на Вербие.
Всички скиори, които са закупили годишнa ски карта за известния швейцарски курорт, ще могат да карат три дни ски в Банско, когато резервират своята почивка през туристическата агенция Балкан Холидейз.
Най-голямата ски лифт компания във френскоговоряща Швейцария Téléverbier SA и концесионерът на ски зоната в Банско Юлен АД договориха изключително атрактивни оферти за любителите на зимните спортове.

Българската страна беше представена от кмета на Банско Георги Икономов и собственика на концесионера на ски зона Банско Марк Жирардели, който стартира това обещаващо и изключително важно партньорство с колегите си Елоa Росие, президент на община De Bagnes - 
една от най-големите общини в Швейцария, и Laurent Vaucher, главен изпълнителен директор на Téléverbier SA. Двете страни се договориха да се подпомагат взаимно и да проведат съвместни маркетингови и рекламни кампании.
Споразумението е чудесно начало за ползотворно сътрудничество между двата ски курорта и е отлична възможност за по-нататъшното им промотиране в дългосрочен план.
Вербие се намира в центъра на четирите долини, един от най-големите ски зони в Европа. Планинското селище разполага с всичко, от което се нуждае един първокласен зимен курорт и предлага гледка към величествените планински върхове. Това е мечтата на всеки почитател на зимните спортове, а ски зоната се простира от 1500 до 3330 м.н.в. и разполага с 93 лифта, които осигуряват достъп до писти с обща дължина от 412 км. Има подходящи терени както за начинаещи, така и за много напреднали. Освен това мястото е рай за фрирайд и за онези, които
предпочитат да скачат във фън-парковете. Ако и това не е достатъчно, можете да си наемете хеликоптер, който да ви откара на някой от околните върхове. Вербие има 8 ски училища и е изключително подходящ за семейни почивки, далеч от шума на тълпите. Курортът предлага богато разнообразие от шалета и хотели, ресторанти, магазини, барове и дискотеки.
За повече информация: www.verbier.chКоментари (4)

Потребител
Калина
Страхотна идея, в Банско правят всичко възможно, за да привличат туристи, точно за това е най-добрият ски курорт засега в България, а по-нататък и не само в България.
09 април, 16:12 ч.
Потребител
Иван
Подобно партньорство със ски курорт от подобен ранг се случва за първи път в България, което говори положително за развитието на Банско!
09 април, 15:01 ч.
Потребител
Ади
ми не е зле партньорство с швейцарци, кво да ви кажа...
09 април, 14:04 ч.
Потребител
Наум
Колаборация между два водещи курорта, е само в плюс на скиорите и идеята за поелени карти доста ми допада
09 април, 13:23 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета