Избрани Новини

ПГЕЕ - Банско е домакин на национално състезание

Състезанието по приложна електроника ще се състои на 11-13 април

Националното състезание по приложна електроника ще се състои на 11-13 април т.г. Събитието се организира за осма поредна година от Министерството на образованието и науката, с партньорството на търговска верига Елимекс, но за първи път то се провежда в Банско, под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.Тази година в състезанието ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от различни градове в страната пред компетентно жури.
ПГЕЕ Банско ще участва с два отбора с ръководител инж.Димитър Денизов, представени от Сиян Питов и Любомира Пчелина - в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които спечелиха безапелационно всички първи места на регионалния кръг на състезанието през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.
Домакините са подготвили атрактивна демонстрация на роботи и дронове с цел ранното професионално ориентиране за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла ще изнесе публична лекция на тема „Най-новите тенденции в областта на роботиката и мехатрониката“, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, наричан „златният“ учител на България, ще представи „Технология на моженето“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов