Избрани Новини

Италиански шивашки цех в Благоевград затвори врати

Заради неизплатени заплати за февруари ще бъде издадено предписание

Всички работници от италианска шивашка фирма в Благоевград са подали заявления за напускане на работа поради неизплатени заплати, предаде БНР. Молбите са подадени в сряда, вчера сутринта шивачките не бяха допуснати до работните си места. Фабриката беше затворила врати. Част от работниците са разговаряли с директора на Инспекцията по труда в Благоевград Славянка Симидчийска.
От Инспекцията по труда се срещнаха с представители на шивашката фирма вчера следобед. Собственикът на цеха в момента е в Италия, каза Славянка Симитчийска. Около 15.30 ч. упълномощени представители на фирмата са разговаряли с експерти от инспекцията по труда.
Директорът на инспекцията уточни, че заради неизплатените заплати за февруари ще бъде издадено предписание за изплащане на трудовите възнаграждения. Това не е първят сигнал за неизплатени заплати в тази фирма. Подобен случай е имало преди няколко месеца, каза още Симитчийска. По думите й срещите с представители на фирмата ще продължат до решаването на проблемите на работниците и удовлетворяването на исканията им.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов