Избрани Новини

Националният съвет на религиозните общности в България гостува в Белица

Проведе се дискусия на тема "Сътворението според небесните религии“

По покана на кмета на Община Белица Радослав Реванск днес се проведе дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“. В нея взеха участие представители на различните вероизповедания в България и членове на Управителния съвет на НСРОБ в България - проф.Рупен Крикорян – арменска Апостолска църква и председател на Националния съвет на религиозните общности в България, създаден преди десет години, Стела Бехар - еврейска общност, адв.Грета Ганева – Българска православна църква - евангелисти, заместник-главният мюфтия в България Бирали Мюмюн Бирали, местният свещеник отец Николай Попов - Българска православна църква, местният имам Ахмед Горелски, Валя Чонкова - Българска православна църква и преподавател в неделното училище в Белица.
Дискусията откри кметът на община Белица Радослав Ревански, който поздрави с добре дошли всички хора от различните религиозни общности от името на община Белица за това, че с присъствието си на този висок форум Белица още веднъж доказва толерантността, разбирателството, хармонията и заедността, в която от векове съжителстват хората от различните религии и етноси. Той благодари на своите гости от Националния съвет на религиозните общности в България за високата чест, която оказват на хората в община Белица с присъствието си и с избора на темата в дискусията „Сътворението според небесните религии“. Тема, насочена към опознаването и доброто съвместно съжителство между различните религиозни общности в страната ни, което е приоритет в дейността на НСРОБ и на мен като кмет на община, която е пример за доброто съвместно съжителство между религиозните общности, сподели  Радослав Ревански.
В края на дискусията заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали - водещ и лектор в дискусионния форум, благодари на кмета на общината за поканата и гостоприемството и сподели пред всички: „В лицето на кмета на Община Белица Радослав Ревански виждаме свой партньор, а градът е пример за място, в което в мир и хармония съжителстват хора от различни религии и етноси – споделят проблемите си и са заедно и в радостта, по време на различните свои празници. Белица трябва да бъде пример за хората по целия свят. Защото независимо от религиозната си и етническа принадлежност, между хората в община Белица цари мир, любов и разбирателство и ние усетихме това днес в проведения дискусионен форум с тема „Сътворението според небесните религии“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов