Безплатни профилактични прегледи правят в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Безплатни профилактични прегледи правят в Симитли

13 април 2019, 08:35 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

Те са за рак на гърдата

Безплатни профилактични прегледи правят в Симитли. Те са за рак на гърдата.
Предимство имат дамите над 50 години и тези, които са наследствено обременени. Прегледите ще бъдат в ЦСРИ /ансиона/ в Симитли днес и утре. Специалистите ще бъдат на място от 9.00ч. - 13.00ч. и от 14.00ч. - 17.00ч.
От огромно значение за ранната диагностика е жените да имат познания  не само за опасността от рак, но и да бъдат научени на самонаблюдение и самооценка. Прегледът е клиничен и ехографски, като се извършва от специалист-мамолог на всички желаещи жени от рисковата група. На всички съмнителни случаи след преценка на специалиста се извършва мамографско изследване с портативен мамограф непосредствено след прегледа. Ако при изследването се констатира проблем, те се насочват незабавно към по-нататъшна диагностика и лечение.
Прегледите се организират от Центъра за защита правата в здравеопазването.
Може да се запишете на GSM: 0882444751.
Това е десетата поред скринингова кампания, реализирана със спомоществователството на Райфайзенбанк. Тя е насочена към малки общини и отдалечени населени места, където хората са затруднени в достъпа си до медицинска помощ по финансови и географски причини.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета