Избрани Новини

С награди, изненади и концерт финализират почистването

Завършва кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

С богата програма ще бъде поставен финалът на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Тази неделя (14 април) в 16.00 часа на площад „Македония“ ще бъдат наградени активни участници в инициативата. Те ще получат награда пейка, която могат да поставят в района, в който живеят. Право на участие имат всички групи, подкрепили кампанията. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването на https://www.facebook.com/events/471194166751503/?event_time_id=471194170084836. Снимките ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания, ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и днес.
Община Благоевград апелира гражданите да се погрижат за прилежащите части към своите домове, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства.
За улеснение на жителите, Еко Партнърс, Mr. Bricolage, „Метро“ и Община Благоевград подсигуряват материали за голямото почистване. За целта от 10.30 часа ще има разположени пет шатри в централната градска част и кварталите в града. За кварталите „Еленово“ и „Ален мак“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв.„Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв.„Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв.„Освобождение“ и кв.„Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия Механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.
Събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)