Избрани Новини

В Благоевград откриват Мотосезон 2019

Ще започне с водосвет и продължи с много атракции

Мотосезон 2019 ще бъде открит в Благоевград днес, неделя, съобщи БНР Благоевград. За поредна година официалният старт ще бъде даден на полигона край града с водосвет за здраве и безавариен сезон. Началният час е 10.30.

Големи емоции предизвиква у малки и големи станалата вече традиция почетна обиколка на града с мотори, която ще започне в 11 часа и ще премине през главните пътни артерии в града.

 Към обяд ще започнат и атрактивните състезания на полигона, а специално за събитието ще пристигнат и стънтъри от Кюстендил и София. Ще има състезания и за най-малките посетители. За най-добрите ще има и награди.

 За безопасното протичане на откриването организаторите са се погрижили да осигурят екипи на Спешна помощ и полицията.

След покачването на температурите магистралите и малките междуградски пътища ежедневно ще се озвучават от пистови, кросови и офроуд мотори. Какъвто и мотор да карате обаче, трябва да знаете, че екипировката е много важна и е неразделна част от мотора. Една от най-честите причини за тежки травми след катастрофа с мотор е карането без подходяща екипировка.

Много е важна екипировката. Важна е и каската. Тя задължително трябва да е хубава, но по-важното – да е закопчана“, каза Николай Янчев от организаторите на събитието и призова мотористи и автомобилисти: „Карайте разумно и без да сте употребявали алкохол! Пазете мотористите! Голяма част от мотористите сме и автомобилисти. Нека всеки пази всеки. Не се състезавайте с мотористите и не им пречете.“



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)