Сериозна активност и в последния ден на чистенето - blagoevgrad.utre.bg

Сериозна активност и в последния ден на чистенето

14 април 2019, 14:29 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  След час и половина започва награждаването и концертът

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Завърши кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

 И в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ жители на областния център се включиха активно и почистиха избрани от тях терени. Те обхванаха райони както в централната градска част, така и в кварталите. Кампанията стартира на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. Инициативата, която преминава под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, привлече стотици поддръжници. В продължение на два уикенда те активно се включиха в проявата, като почистиха своите дворове, междублокови пространства и избрани от тях терени. В почистването участваха и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно със заместник-кметовете и представители на общинска администрация.
Тази сутрин заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева и инж.Емилия Тунева, заедно с жители на Благоевград почистиха пространството около езерото на парк „Бачиново“. Учители и родители обхванаха райони около детските заведения в Благоевград. В двора на ДГ „Първи юни“ в квартал „Струмско“ засадиха растителност и пребоядисаха част от съоръженията за игра.
Активно участие взеха и дамите от Съвета на жените заедно със заместник-кмета Христина Шопова, като благодарение на техния труд  дворът на болницата в Благоевград вече е по-приветливо място.
И през двата уикенда на различни места в града бяха разположени шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за почистване и разсад, осигурени от Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Метро“ и Mr.Bricolage. Идеята е кампанията да се превърне в традиционна.
Финал на кампанията ще бъде поставен днес в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Вокална група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане. Събраните отпадъци, оставени до контейнерите, се извозват от „Еко Партърс“ и „Биострой“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета