Избрани Новини

Ваучери за пейки получиха най-работливите в Благоевград

Финал на голямото почистване в Благоевград бе поставен с концерт

Активни участници в кампанията „Чист и зелен Благоевград“ получиха ваучери за пейки. Те бяха връчени от заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николовпо време на финала на инициативата, който бе поставен на площад „Македония“. На закриването присъстваха още заместник-кметовете Зорница Кралева и инж.Емилия Тунева. След награждаването за жителите и гостите на Благоевград бе подготвен концерт, в който взеха участие Вокално студио „Фа диез“, Балетна школа „Кроазе“, Вокална група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“, Александрина Маханджийска, Кристиян Вакадинов и Мирослав Каратанчев. Много положителни емоции донесоха и клоуните към школата на Юлия Дживджорска към ЦЛТРБ.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи“ се организира за първа година. Тя е инициирана от кмета д- р Атанас Камбитов и цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.
Въпреки, че кампанията е първа за Благоевград, тя привлече стотици доброволци, които в продължение на два уикенда активно почистваха избрани от тях места. За улеснение на жителите Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Метро“ и Mr. Bricolage бяха осигурили помощни материали за почистване и разсад. Идеята е инициативата да стане традиционна.
Ангажимент за извозване на събраните отпадъци имаха „Еко Партнърс“ и фирма „Биострой“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)