Избрани Новини

Стартира втори етап на проекта за видеонаблюдение в Благоевград

Ще се осигурят необходимите щатни бройки и помещение

От началото на месец април се работи по втория етап от проекта за видонаблюдение в Благоевград. „Камери се поставят в централната градска част и на по-важните пътни артерии”, заяви днес кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той уточни, че се водят разговори с ръководството на ОД на МВР в града за осигуряването на необходимите щатни бройки и на помещение, в което ще бъде разположен центърът за наблюдение.
По време на първия етап по изграждането на цялостно видеонаблюдение бяха обхванати районите край детските градини и училищата, които бяха приоритет за общинското ръководство.
Видеонаблюдението се изгражда по идея на кмета Камбитов. То ще бъде реализирано на три етапа, а целта е да бъде постигната по-голяма сигурност за жителите и гостите на града. Системата за видеонаблюдение отговаря на най-високите изисквания. Тя е с максимален брой функции и има възможност за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)