Деца танцуваха и пяха в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Деца танцуваха и пяха в Банско

15 април 2019, 19:25 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Завърши фестивалът за изкуства "Планински перли"

Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства "Планински перли", който се проведе в Банско. Фестивалът събра десетки формации от София, Благоевград, Петрич, Бургас, Пловдив, Сандански и Девня.
Конкурсната програма бе в три категории: танцово изкуство, изобразително изкуство и музика, а участниците бяха във възрастови групи от 8 години до 16 години.
В категорията "Танцово изкуство" децата показаха умения в различните танци – класически балет, съвременно танцово изкуство, мажоретни танци, хип-хоп и народни танци.
Участниците в категория "Музика" се състезаваха в раздели народно пеене, поп и джаз. Децата бяха оценени от тричленно жури, с международно участие.
Фестивалът бе открит от секретаря на Община Банско Владимир Кушлев, който поздрави организаторите и участниците и им пожела успех, като подчерта, че Община Банско е традиционна сцена на деца, обединени от обичта към културното богатство на България и амбицията им да го съхраняват и разпространяват. Уменията на всички деца бяха възнаградени със специални поощрителни награди, плакети, медали и дипломи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета