В Благоевград започва кампания за събиране на опасни отпадъци - blagoevgrad.utre.bg

В Благоевград започва кампания за събиране на опасни отпадъци

16 април 2019, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Тя ще бъде днес и утре

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.
Тя ще бъде в рамките на два дни – 16 и 17 април  /вторник и сряда/.  За целта се организира мобилен пункт за извозване  на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.
Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита ще бъде разположен на паркинга на ул.„Скаптопара“ №1 от 10:00 до 12:30 часа днес. От 13:30 до 16:00 часа същия ден ще се приемат отпадъци в кв.„Грамада“, паркинга пред магазин „Аско Деница“. На 17 април от 10:00 часа до 12:30 часа - паркинга на ул.„Свобода“ и „Симеон Радев“. В 13:00 часа до 16:00 часа мобилния пункт ще се намира в ж.к. „Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.
Целта е чрез реализиране на кампанията жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета