Избрани Новини

Пролетен фестивал на съвременното изкуство започва в Благоевград

Ще открият изложбите "Стаички“ и "Органични данни“

Пролетен фестивал на съвременното изкуство започва за поредна година в Благоевград.  В рамките на фестивала ще бъдат представени две изложби. Първата е „Стаички“ и ще бъде открита днес в 12.30 часа в къща-музей „Георги Измирлиев“, кв.„Вароша“. В същия ден, от 18.30 часа, в Градската художествена галерия ще представят и експозицията “Органични данни“. И двете изложби ще бъдат достъпни за жителите и гостите на Благоевград до 21 май.
След няколко успешни издания, представящи вдъхновение, цветни багри, талант и различни стилове, „Стаички“ отново влиза в културния свят на Благоевград. Куратор на експозицията е Сашо Стоицов, а участници в тазгодишното издание на „Стаички“ са Кирил Прашков, Людмил Лазаров, Галя Йотова, Медея Янкова, Лиана Димитрова, Любен Домозетски, Стоян Илев.
Мартина Стефанова (Дома) е куратор на „Органични данни/ Naturale data”. В тази експозиция трудовете си представят Валентина Шарра, която ще покаже видео + инсталация и каменна скулптура, Вълко Чобанов с текстилен принт и видео, Мина Минов - видео и инсталация, Ина Валентинова ще представи  живопис, обект-инсталация и Камен Стоянов - обект.   
Пролетният фестивал на съвременното изкуство се превърна в традиционен за Благоевград, като се провежда всяка година и е част от културния календар на Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов