Избрани Новини

Камбитов: В рамките на ден откриваме два обекта

Това е показател за оборотите, на които работи Община Благоевград, добави кметът

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул.„Св.Димитър Солунски“,ул.„Даме Груев“, бул.„Васил Левски“, бул.„Св.св. Кирил и Методий“ до хотел Ален мак“ и от улица „Марица“ до ул.„Иван Михайлов“. По време на церемонията кметът Камбитов заяви, че всичко, което се изгражда и се прави е в полза на гражданите.

„Само преди 40 мин открихме улица „Марица“. Това е показателно как работи Общината - за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкова. Колкото за обекта - виждате, колоездачите се движат, използват се масово от млади хора, поставихме и пейки, които също се използват много. Имаме идея да надградим проекта и с външно финансиране да купим велосипеди, които да се ползват от гражданите по съответния ред, по примера на много европейски градове.
Както казва един журналист - „Има хора, според които, когато нещо не е наред - кметът е виновен, когато се прави добре - предизборно е!“ Ами,  ние ще действаме така, предизборно, и всяка седмица ще правим добро за нашия град“, допълни още той.
На церемонията по откриване на обекта присъстваха още Бисер Михайлов - областен управител, Радослав Тасков - председател на ОбС- Благоевград, заместник-кметовете в Община Благоевград, инж.Росица Димитрова - управител на „ВиК“ ЕООД-Благоевград, общински съветници, изпълнителите и екипът по проекта, граждани.
Това е поредният обект по проект  „Благоустрояване на градската среда“, който се открива тази година.
Над 3 км велоалеи бяха изградени в рамките на обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул.„Св. Димитър Солунски”, ул.„Даме Груев”, бул.„Васил Левски”, бул.„Св.Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул.„Марица” до ул.„Иван Михайлов“.
С изграждането на новите велоалеи се осигури достъпна, безопасна и уютна градска среда. Облекчи се транспортният трафик чрез изграждане на условия за алтернативен начин на придвижване.
Постигнатите цели са подобрена екологична среда в централната част на Благоевград и предоставена възможност за здравословен начин на живот чрез придвижването с велосипеди по урегулираните за целта места.
С реализиране на обекта бяха освободени и зони за паркиране за гостите на областния център.
Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“, който се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)