Избрани Новини

Кметът Камбитов засади дърво в Алеята на конституцията

Юристите дариха на Благоевград 140 дръвчета

Кметът д-р Атанас Камбитов и председателят на Адвокатска колегия - Благоевград Мария Георгиева засадиха първото дръвче в уникалната Алея на конституцията.
В залесяването помогна и адвокат Иван Чолаков от Сандански. Така символично бе отбелязан днешният професионален празник на юристите и 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.
"Честит професионален празник, уважаеми юристи. Честит Ден на Търновската конституция! Без нея нямаше да сме държава, такава, каквато сме в момента - част от Европа. Пожелавам ви здраве, професионални успехи и, разбира се, ви поздравявам за прекрасната инициатива да създадете Алея на Конституцията. Приемаме я като част от кампанията за „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!", както и да полагаме грижи за дръвчетата“, заяви кметът д-р Атанас Камбитов.
Десетки адвокати, съдии и прокурори уважиха събитието на Адвокатска колегия - Благоевград за създаване на Алея на конституцията.
По повод професионалния празник юристите дариха на Благоевград 140 дръвчета от вида "Пауловния", известен като "Императорското дърво" и символ на живота, щастието и късмета.
Те ще бъдат засадени на алеята над Аквапарка по пътя за парк Бачиново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)