Великденски инсталации по традиция красят Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Великденски инсталации по традиция красят Благоевград

17 април 2019, 09:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Цветни чадърчета отново ще пазят сянка

И тази година Благоевград посреща Възкресение Христово със забележителна великденска украса. В момента се поставят тематични елементи както в централната градска част, така и по кварталите в града. На различни места са обособени празнични кътове, които радват жителите за големия християнски празник. Красиви цветни композиции има на площад „Георги Измирлиев“, пред Largo MALL, както и по кръговите кръстовища в Благоевград.
Традиционно красив и отчетлив надпис „Честито Възкресение Христово“ ще посреща пътуващите на входа на Благоевград. Поздравът е изписан с червени букви, какъвто е и цветът на първото великденско яйце, символизиращ  Христовата кръв.
За празничното настроение допринася и арт инсталация от пеперуди в центъра на града. Предстои да бъде монтирана и традиционната арт инсталация от цветни чадъри по главната пешеходна улица, превърнала се в любима на благоевградчани.
През последните години градът се преобразява за всеки голям празник с тематична украса, в резултат на креативни идеи от страна на екипа на кмета Камбитов. Освен, че създава настроение в жителите на града, това прави приятно впечатление и на гостите, които отново се връщат в Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета