Богата програма готвят за Великден в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Богата програма готвят за Великден в Банско

17 април 2019, 11:22 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Ще има тържества и концерти

На гражданите и гостите на Банско ще бъде предложена богата програма, която започва с Великденското тържество „Христос Воскресе - светлина, любов и мир на всички ни донесе!“ с участието на малките артисти от „Театрална студия“ към читалище „Никола Вапцаров“, Школата по религия в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” с преподавател Марияна Думанова и Школата по музика с ръководител Марин Бърдарев. Тържеството е на 23.04. от 17:30 часа в Посетителския информационен център.
На 25 април - Велики четвъртък, от 11:00 часа във Веляновата къща ще бъде представена „Със слънце замесен е хлябът“ – народна традиция по Великден – Да знаем, да помним, да предаваме – месене на ритуални хлябове и боядисване на Великденски яйца с природни багрила. Това е съвместна проява на Музеен комплекс - Банско, читалище „Никола Вапцаров“, с участието на децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” и Средно училище „Неофит Рилски“.

Голямато празнично събитие по случай светлите празници ще се състои на 28 април от 11:00 часа на централния площад в града. Великденският концерт е с участието на народната певица Ива Давидова, а традиционното състезание за най-здраво Великденско яйце ще се проведе по време на концерта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета