Избрани Новини

МВР-Благоевград ангажира деца със състезания, за да повиши отговорността им

Включиха се около 120 деца

В Благоевград се проведе спортно събитие, организирано от ОД на МВР-Благоевград по инициатива на Главна дирекция "Национална полиция", като част от кампания за превенция на правонарушения, извършени от младежи и сключено споразумение между Главна дирекция "Национална полиция" и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничеството и взаимодействието в реализиране на спортни дейности. 

Целта на събитието е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления, а също така да се въздейства възпитателно върху децата и да покаже, че ангажирането на свободното им време със спорт допринася за повишаване на тяхната дисциплина и отговорност, както и за избягване на вредното въздействие от употребата на алкохол или забранени вещества.

Началото на събитието бе дадено от старши комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград и г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България, които изказаха своето задоволство от тази инициатива и пожелаха на всички деца да спортуват, да се забавляват и да прекарват по-малко време пред компютрите и телевизорите, защото спортът може да направи живота и бъдещето им прекрасни.

В състезанието бяха включени общо 120 деца от пети клас на: СУИЧЕ„Св. Климент Охридски“, V-то СУ „Г. Измирлиев“, СУ „Иван Вазов“, VII-мо СУ „Кузман Шапкарев“,  IX-то ОУ „П. Кр. Яворов“ и IX-то ОУ „П. Кр. Яворов“, като децата бяха разделени в шест отбора по 20 участници.

Гости на събитието бяха: старши комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, г-н Бисер Михайлов – областен управител на област на Административен център Благоевград, Комисар Димитър Кръстев – заместник директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, Главен инспектор Васил Джизов –началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, главен инспектор Денислав Донков-началник сектор „Контингент и превенция“ при Главна дирекция Национална полиция, инспектор Зорница Шуманова, инспектор Боряна Томова и  инспектор Павлин Василев – полицейски инспектори в сектор "Контингент и превенция" на Главна дирекция „Национална полиция“ към Министерството на вътрешните работи, г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България, както и      представители от община Благоевград: г-жа Симона Митева- Началник отдел „Образование“, г-н Радослав Скендеров - младши  експерт „Младежки спорт и култура“, г-н Валери Миков-управител „Спортни имоти“, г-н Ивайло Златанов - началник на Регионалното управление на образованието – Благоевград, г-жа Виктория Харалампиева – директор на регионална „Дирекция социално подпомагане“-Благоевград, г-н Александър Балев - директор на дирекция социално подпомагане-гр. Благоевград, г-н Димитър Диловски – началник отдел „Закрила на детето“, г-жа Иванка Трайкова - секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни-Благоевград, директорите на училищата участници в състезанието, представители на Младежкия червен кръст и доброволци от Детско полицейско управление при 01 РУ-Благоевград и седмо ОУ „Кузман Шапкарев“.

Децата се включиха в три спортни игри: за бързина, за бързина и баланс и за бързина и точност. Между трите състезания бяха изпълнени демонстрации от възпитаници по Таекуон-До от клуб „Фолкън“-Благоевград, гимнастици от Гимнастически клуб „Любчо Солачки“ и Денс студио „Дежа Ву“.

Всички участници получиха награди, осигурени от Съюза на пивоварите в Република България и връчени от: директора на ОДМВР-Благоевград - старши комисар Николай Хаджиев, инспектор Зорница Шуманова и инспектор Боряна Томова полицейски инспектори в сектор "Контингент и превенция" на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България.

Между ГД „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р.България е сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „       Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“, като сътрудничеството и споразумението се състои в реализиране на спортни дейности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов