Избрани Новини

Синът на Илия Аргиров чества 10 години фолклорна дейност

Димитър Аргиров представя спектакъла "Пролет в Пирина"

Димитър Аргиров отбелязва с концерт 10 години от завръщането си на професионалната фолкорна сцена.
„Пролет в Пирина“ – така се нарича спектакълът, който ще се проведе на днес в Дома на културата „Искър“ в София.  Ще прозвучат всички песни от първия фолклорен албум на Димитър заедно с няколко нови, които певецът ще представи за първи път пред публика.
На сцената ще го придружат народната певица Соня Чакърова и танцьорите от Ансамбъл „Хоро“.
С това събитие Димитър Аргиров ще отпразнува 10 години от завръщането си към фолклора. От 2009 г. досега той вече е пресъздал над 40 песни от репертоара на баща си, големият народен певец Илия Аргиров и продължава да работи в тази насока. Въпреки че фолклорът винаги е вървял ръка за ръка с рока през досегашния му творчески път, Димитър счита първия си албум „Песните на баща ми“ като едно истинско начало на професионалната му творческа дейност в областта на българския фолклор. Дейност, която доведе и до окончателното му завръщане в България след повече от 23 години. Митко споделя, че усеща това като една мисия и продължаването на делото на баща му го кара да се чувства наистина полезен и пълноценен творец. Самият албум „Песните на баща ми“ вече е преиздаден наново специално за този концерт.
Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Израснал е в артистично семейство, син е на големия народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок групи в България.
През септември 1990 г. емигрира в Холандия и после в Италия, като не спира да се занимава с музика, работейки на два фронта - хард рок и автентичен български фолклор.
В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.
Димитър Аргиров има издадени общо 4 албума, 2 мини албума и 6 сингъла между стиловете рок и фолклор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов